GameHour
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Creati Apple de-a lungul anilor

In jos

Creati Apple de-a lungul anilor Empty Creati Apple de-a lungul anilor

Mesaj  SuTeR^ Joi Oct 06, 2011 9:14 am

Creati Apple de-a lungul anilor Apple-1-primul-computer

1976–1980 - Apple Computer

Apple a fost înfiinţată pe 1 aprilie, 1976 de către Steve Jobs, Steve Wozniak, şi Ronald Wayne, pentru a vinde Apple I kit de calculator personal. Au fost construita manual de catre Wozniak şi primul arătate publicului la Homebrew Computer Club Apple a am fost vândut ca o placa de baza (cu CPU, RAM, şi de bază textuală-video chips-uri). - mai puţin decât ceea ce este astăzi considerată un calculator personal complet. Apple a m-am dus la vânzare în luna iulie 1976 şi a fost de piaţă la pretul de 666.66 dolari (2.572 dolari în 2011 dolari, ajustate la inflaţie.)

Apple a fost reţinut 03 ianuarie 1977 fără Wayne, care a vandut cota sa a companiei înapoi la locuri de muncă şi Wozniak, pentru $ 800. Multi-milionar Mike Markkula oferit expertiză esenţiale de afaceri şi de finanţare de 250.000 dolari în timpul încorporare de Apple.

Apple II a fost introdus în 16 aprilie 1977 la Faire prima West Coast Computer. Este diferit de rivalii săi majore, TRS-80 şi Commodore PET, deoarece a venit cu o grafică de culoare şi o arhitectură deschisă. În timp ce modelele de timpuriu folosit benzi obişnuite casetă ca dispozitive de stocare, acestea au fost înlocuite prin introducerea de o unitate de inch 5 1 / 4 floppy disk si interfata, disc al II-lea.

Apple II a fost ales pentru a fi platforma desktop pentru "app criminal", prima parte a lumii de afaceri-VisiCalc programul de calcul tabelar. [29] VisiCalc a creat o piaţă de afaceri pentru Apple II, şi a dat utilizatorii de acasă un motiv în plus să cumpăr un Apple II-compatibilitatea cu biroul. [29] În conformitate cu Brian Bagnall, Apple a exagerat cifrele sale de vânzare şi a fost un loc îndepărtat terţe să Commodore şi Tandy până la VisiCalc a venit de-a lungul.

Până la sfârşitul anului 1970, Apple a avut un personal de designeri de calculator şi de o linie de producţie. Compania a introdus de rău augur Apple a III-mai 1980 în încercarea de a concura cu IBM şi Microsoft în afaceri şi piaţă de calcul corporative.

Locuri de munca si mai multi angajati, inclusiv Apple a Jef Raskin a vizitat Xerox PARC din decembrie 1979 pentru a vedea Xerox Alto. Xerox a acordat Apple a inginerilor de trei zile de acces la instalaţiile de PARC, în schimbul pentru opţiunea de a cumpăra 100000 parts (800000 impartit ajustat acţiunile) ale Apple la pretul de pre-IPO de 10 dolari o cotă de ocuparea forţei de muncă a fost. Imediat convins că toate computere pe viitor se va folosi o interfaţă grafică cu utilizatorul (GUI), şi dezvoltarea unui GUI a început pentru Lisa Apple.

Cand Apple a mers publice, acesta a generat mai mult capital decât orice IPO din Ford Motor Company în 1956 şi a creat instantaneu milionari mai multe (aproximativ 300) decât oricare altă companie din istorie.


Creati Apple de-a lungul anilor Beige-mac-plus-208

1981–1985 - Macintosh

Steve Jobs a început să lucreze pe Lisa Apple a în 1978, dar în 1982 el a fost împins de la echipa din cauza luptelor interne Lisa, şi a preluat Jef Raskin low-cost-calculator proiect, Macintosh. Un război gazon a izbucnit între Lisa "tricouri corporativ" şi locuri de muncă "" piraţi ", peste care produsul ar fi prima nava şi de a salva Apple. Lisa a câştigat cursa în 1983 şi a devenit primul computer personal vândute către public, cu o interfaţă grafică, dar a fost un esec comercial, datorită tag-ul său preţ ridicat şi titluri de software limitată.
Macintosh în primul rând, lansat în 1984

În 1984, Apple a lansat următoarea Macintosh. Debutul acestuia a fost anunţată de acum celebrul 1.5 milioane dolari de televiziune comercială "1984". Acesta a fost regizat de Ridley Scott, transmis în al treilea trimestru al Super Bowl XVIII în 22 ianuarie 1984, şi este considerat acum un eveniment decisiv pentru succesul Apple şi o "capodoperă".

Macintosh iniţial vândut bine, dar follow-up de vânzare nu au fost puternic din cauza preţului ridicat şi o gamă limitată de titluri de software. Soarta maşinii s-au schimbat odată cu introducerea de LaserWriter, prima imprimanta laser PostScript să fie oferite la un preţ rezonabil, şi PageMaker, un pachet de timpuriu publicare pe desktop. Mac a fost deosebit de puternică în această piaţă, datorită capacităţilor sale grafice avansate, care au fost neapărat construit pentru a crea intuitiv Macintosh GUI. Acesta a fost sugerat ca o combinatie a acestor trei produse a fost responsabil pentru crearea pieţei desktop publishing.

În 1985, o luptă între puterea dezvoltată şi locuri de muncă CEO John Sculley, care a fost angajat doi ani mai devreme Apple a consiliului de administraţie însărcinat Sculley la "conţin" Locuri de muncă şi pentru a limita capacitatea sa de a lansa incursiuni în produsele scumpe netestata.. Mai degrabă decât să prezinte direcţia lui Sculley, ocuparea forţei de muncă a încercat să-l elimine de la rolul de lider său de la Apple. Sculley a constatat faptul că ocuparea forţei de muncă a fost încercarea de a organiza un puci şi a solicitat o întâlnire la bordul navei pe care consiliul de administraţie Apple feţe cu Sculley şi ocuparea forţei de muncă îndepărtat din funcţia de conducere. Jobs a demisionat de la Apple si a fondat NeXT Inc acelaşi an.


Creati Apple de-a lungul anilor Macportable

1986–1993 - Macintosh Portable

Au învăţat câteva lecţii dureroase după introducerea voluminoase Macintosh portabil, în 1989, Apple a introdus PowerBook în 1991. Macintosh portabil a fost proiectat pentru a fi la fel de puternic ca un desktop Macintosh, dar cântăreşte 7.5 kg (17 lb), cu o viaţă a bateriei de 12 ore. În acelaşi an, Apple a introdus Sistemul de 7, un upgrade major pentru sistemul de operare, care a adăugat culoare la interfaţa şi a introdus noi capabilităţi de reţea. A rămas la baza arhitectural pentru Mac OS până în 2001.

Succesul de PowerBook şi alte produse a adus venituri în creştere. Pentru o vreme, se părea că Apple ar putea face nici un rău, introducerea de produse proaspete şi de noi generatoare de profituri în creştere în acest proces. MacAddict Revista numit perioada dintre 1989 şi 1991 ca "epoca de aur prima" a Macintosh.

Ca urmare a succesului LC Macintosh, Apple a introdus linia de Centris, un low-end, oferind Quadra, şi de rău augur Performa linie care a fost vândut în mai multe configuraţii încurcată şi pachete software pentru a evita concurenţa cu puncte de vânzare de consum diverse, cum ar fi Sears, Pornind de Club, şi Wal-Mart, dealerii primari pentru aceste modele. Rezultatul a fost dezastruos pentru Apple în calitate de consumatori nu au înţeles diferenţa dintre modele.

În acest timp, Apple a experimentat cu o serie de alte produse de consum nu au vizat inclusiv aparate foto digitale, playere portabile audio CD-uri, boxe, console video, şi aparate TV. Resurse enorme au fost, de asemenea, investite în problema-afectat diviziune Newton pe baza previziunilor lui John Sculley de piaţă nerealiste [necesită citare]. În cele din urmă, toate acestea s-au dovedit prea-puţin-prea-târziu pentru Apple ca cota lor de piaţă şi preţurile acţiunilor au continuat să alunece.

Apple a văzut Apple II seria ca fiind prea costisitoare pentru a produce, în timp ce vânzările ţinând departe de low-end Macintosh. În 1990, Apple a lansat LC Macintosh cu un singur slot pentru cardul de Apple a IIe să migreze Utilizatorii Apple II la Platforma Macintosh. Apple a oprit vanzarea IIe Apple în 1993.

Microsoft a continuat să câştige cotă de piaţă cu Windows, concentrându-se pe furnizarea de software pentru computere personale în timp ce marfa zboruri ieftine Apple a fost livrarea unei proiectat bogat, dar experienţa scumpe. Apple a invocat asupra marjelor de profit ridicate şi niciodată nu a dezvoltat un răspuns clar. În schimb, au dat în judecată Microsoft pentru utilizarea o interfaţă grafică similară cu Lisa Apple in Apple Computer, Inc v. Microsoft Corporation. Procesul a durat ani de zile înainte de aceasta a fost în cele din urmă respinsă. În acelaşi timp, o serie de produse majore flops şi termenele ratate sullied reputaţia Apple, iar Sculley a fost înlocuit de Michael Spindler.


Creati Apple de-a lungul anilor Apple-newton6111

1994–1997 - Newton Apple

Până la începutul anilor 1990, Apple a fost în curs de dezvoltare de platforme alternative la Macintosh, cum ar fi A / UX. Apple a avut, de asemenea început să experimenteze în asigurarea unui portal pentru Mac-numai on-line pe care au numit-eWorld, dezvoltat in colaborare cu America Online şi conceput ca o alternativă Mac-friendly la alte servicii on-line, cum ar fi CompuServe. Platforma Macintosh a fost ea însăşi să devină depăşite, deoarece nu a fost construit pentru multitasking, şi mai multe rutine de importante au fost programate de software direct în hardware-ul. În plus, Apple a fost confrunta cu o competitie de la vânzătorii de OS / 2 si UNIX cum ar fi Sun Microsystems. Macintosh ar trebui să fie înlocuită cu o nouă platformă, sau remodelate pentru a rula pe hardware-ul puternic mai mult.

În 1994, Apple a aliat cu IBM şi Motorola în alianţă AIM. Scopul a fost de a crea o noua platforma de calcul (Reference Platform PowerPC), care ar folosi IBM şi hardware-ul Motorola împreună cu software-ul Apple. Alianta AIM sperat că performanţele PReP şi software-ul Apple ar lăsa PC-ul mult în urmă, astfel contracararea Microsoft. În acelaşi an, Apple a introdus Macintosh Power, prima de mai multe calculatoare Apple pentru utilizarea procesorului IBM PowerPC.

În 1996, Michael Spindler a fost înlocuit de Gil Amelio ca CEO. Gil Amelio a făcut multe schimbări de la Apple, inclusiv concedieri masive. După mai multe încercări nu a reuşit să îmbunătăţească Mac OS, în primul rând cu proiectul Taligent, apoi mai târziu cu Copland si Gershwin, Amelio a ales să cumpere NeXT şi a sistemului de operare NeXTSTEP, aducând Steve Locuri de munca inapoi la Apple ca un consilier. La data de 09 iulie 1997, Gil Amelio a fost demis de către consiliul de administraţie, după o perioadă de trei-supravegherea an record-preţ scăzut şi pierderi stoc crippling financiare. Locuri de munca a devenit CEO interimar şi a început restructurarea linia de produse al companiei.

La Macworld Expo din 1997, Steve Jobs a anunţat că Apple va alătura Microsoft sa lanseze noi versiuni de Microsoft Office pentru Macintosh, şi că Microsoft a facut o investitie de 150 milioane dolari în fără drept de vot stoc Apple.

La 10 noiembrie 1997, Apple a introdus Apple Store, legat de un nou build-to-order strategia de fabricaţie.


Creati Apple de-a lungul anilor 2Q==

2005–2007 - MacBook Pro

La adresa Worldwide Developers Conference keynote pe 6 iunie 2005, Steve Jobs a anunţat că Apple va incepe producerea de procesoare Intel pe bază de computere Mac, în 2006. La data de 10 ianuarie 2006, noul MacBook Pro si iMac a devenit primele calculatoare Apple a la utilizarea de CPU Intel Core Duo. Până la 07 august 2006 Apple a avut a trecut intreaga linie de produse Mac la cipuri Intel, peste un an mai devreme decât a anunţat.Power Mac, iBook, PowerBook şi branduri s-au pensionat în perioada de tranziţie; Mac Pro, MacBook, MacBook Pro şi a devenit succesorii lor respectivi. La 29 aprilie 2009, The Wall Street Journal a raportat că Apple a fost construirea propria echipa de ingineri de proiectare la microcipuri.

Apple a introdus, de asemenea, Boot Camp pentru a ajuta utilizatorii să instaleze Windows XP sau Windows Vista pe Mac-urile lor, alături de Intel Mac OS X.

Succesul Apple în această perioadă a fost evidentă în preţul de vînzare sale. Între începutul anului 2003 şi 2006, preţul de vînzare al Apple a crescut de peste zece ori, de la aproximativ 6 dolari pe actiune (impartit ajustat) la peste 80 dolari. În ianuarie 2006, Apple a PAC de piaţă care a depasit Dell. Nouă ani înainte, CEO Dell, Michael Dell a spus că, dacă el a fugit Apple a va "închide-l şi dă banii înapoi către acţionari."

Desi cota Apple piaţă în computere a crescut, acesta rămâne mult în urma concurenţilor utilizând Microsoft Windows, cu doar aproximativ 8% din desktop-uri şi laptop-uri în SUA


Creati Apple de-a lungul anilor Apple-imac_05040842

iMac

IMac este o gama de all-in-one Macintosh computerele desktop construit de Apple. Acesta a fost parte primar de oferte de Apple pe ecranul de consum de la introducerea sa în 1998, şi a evoluat prin intermediul a cinci forme distincte.

În forma sa originală, iMac G3 a avut o guma-drop sau în formă de ou aspect, cu un monitor CRT, în principal, închis cu un caz colorat, din material plastic transparent, care a fost împrospătat de timpuriu, cu un design elegant notabil pentru ei slot încărcate optice unitate.A doua revizuire majoră, iMac G4, sa mutat de design la o bază de emisferică care conţine toate componentele principale şi un monitor LCD de pe un braţ primare se deplasează ataşat la acesta.Revizuire, a treia / a patra majore, iMac G5 şi iMac Intel plasat toate componentele imediat în spatele ecranului, creând un design subţire unificate, care se înclină numai în sus şi în jos pe o bază de metal simplu.IMac curent împărtăşeşte aceeaşi formă ca şi modelul precedent, dar este mai subtire si foloseste aluminiu anodizat si un panou de sticlă pe întregul front. În plus, a adaugat de asemenea un slot SDXC direct sub SuperDrive slot-loading. Noile versiuni sunt disponibile cu o unitate în stare solidă în loc de un hard disk. Cea mai noua versiune dispune procesoare quad-core Intel pe linie, 1 (la 21.5 ") sau 2 (pe 27") porturi Thunderbolt, si o camera HD FaceTime, caracteristicile introduse la începutul anului 2011 MacBook Pro actualizări.


Creati Apple de-a lungul anilor Ipod-2A

iPod

1979
În ANUL 2008, Apple a recunoscut ca la o Baza popularului iPod sta tehnologia Pusa la Punct de inventatorul britanic Kane Kramer, 52, îngrijire un prototip creat ONU la Varsta de 23 ani. Compania Apple a Fost una forţată sa admită faptul ca britanicul Este Parintele lui iPod, dupa CE o Fost date în judecată de firma Burst, îngrijire susţinea ca deţine patentul pe tehnologia playerului muzical. Dispozitivul inventat acum 30 de ani de britanic, numit IXI, putea stoca numai 3,5 minute de Muzică al ONU pe cip. Schiţele vânzare arătau ONU jucător de dimensiunile unui card de credit de, cu ONU ecran dreptunghiular si cu ONU meniu central, foarte similare cu Cele iPod de la.


2001-2004
Primul dispozitiv iPod a fost lansat în octombrie 2001 cu o capacitate de stocare de aproximativ 1.000 de melodii în format MP3 sau 5 gigabait de date. Conectarea la calculator era asigurată de o interfaţă de tip firewire, cu o viteză de transfer de 400 Mb/s, disponibilă în mod standard pe calculatoarele Apple.

Anii 2002 şi 2003 au adus noi generaţii care, în afară de o capacitate de stocare crescută de până la maximum 40 gigabait, au venit cu o rotiţă senzitivă ce a revoluţionat interfaţa cu utilizatorul. De asemenea, începând cu generaţia a treia, sincronizarea cu calculatorul s-a putut face şi folosind interfaţa USB.

Sfârşitul anului 2004 marchează apariţia primul iPod cu ecran color denumit iPod Photo. Tot în 2004 Apple introduce pe piaţă o nouă linie de dispozitive cu dimensiuni reduse sub titulatura de iPod Mini. La fel ca şi modelul iPod standard, iPod Mini este echipat cu un disc dur, dar cu o capacitate de 4 gigabait. Varianta Mini s-a dovedit un succes pe piaţă.


2005-2006
Începutul anului 2005 aduce un nou concept de iPod denumit Shuffle, care avea o funcţionalitate limitată. Dar, iPod-ul Shuffle a permis companiei Apple să intre şi pe piaţa dispozitivelor MP3 ieftine. iPodul Shuffle cu o capacitate de 512 megaocteţi a fost lansat pe piaţa din Statele Unite ale Americii la un preţ de 99 $, existând şi o variantă de 1 gigabait cu un preţ de 149 $. De remarcat că iPod-ul Shuffle nu are ecran, atipic pentru un dispozitiv MP3.

În februarie 2005 Apple lansează o a doua generaţie de iPod Mini, dar spre sfârşitul anului se renunţă la acest model.

iPod Mini este oficial înlocuit cu o nouă serie denumită "iPod Nano". Nano se remarcă prin dimensiuni ultrareduse şi o memorie pe bază de tehnologie flash cu o capcitate de stocare de 1, 2 sau 4 gigaocteţi.

La sfârşitul anului 2005 Apple înlocuieşte modelul Photo cu un nou model denumit iPod Video. Video este echipat cu un ecran color mult mai performant, are o rezoluţie de 320x240 pixeli, o diagonală de 6,3 cm (2,5 ţoli) şi permite redarea de conţinut nu numai audio, dar şi video.

În septembrie 2006 Apple lansează a doua generaţie din seria Nano. Noile iPod-uri Nano vin echipate cu o carcasă din aluminiu, rezistentă la zgârieturi, cu o durată de viaţă a bateriei îmbunătăţită şi cu capacităţi de stocare de până la 8 gigaocteţi.

iPod Video cunoaşte o nouă revizie, dar mai puţin semnificativă: luminozitatea ecranului este îmbunătăţită şi se introduce o funcţie de căutare a melodiilor.

Este lansată şi generaţia a doua din gama Shuffle. Noul iPhod Shuffle este dotat cu o clamă pentru prinderea de haine şi are o capacitate de 1 gigaoctet şi un preţ de doar 79 $ pe piaţa americană.

Pe 9 aprilie 2007 Apple a anunţat pe situl lor web că începând din noiembrie 2001 au fost vândute în total peste 100 de milioane de iPod-uri.


Creati Apple de-a lungul anilor Dimensions

iPad

iPad este o marcă de calculator tabletă cu dimensiunile de circa 24,3 pe 19 cm, grosime 1,4 cm şi greutatea de 680 grame la modelul "Wi-Fi". Cuvântul se citeşte /ˈai.pæd/ (v. AFI).

Este portabil şi mobil (=conectabil la reţeaua de telefonie mobilă celulară), fiind conceput, dezvoltat şi pus pe piaţă de către compania americană Apple începând din aprilie 2010. Ca paletă de posibilităţi şi funcţiuni se situează între PDA şi netbook. Foloseşte acelaşi sistem de operare ca şi intelifonul (smartphone) iPhone tot de la Apple, şi anume iPhone OS. Sunt disponibile 2 modele de bază (numite "Wi-Fi" şi "3G"), fiecare putând dispune de 16, 32 sau 64 GB de memorie de lucru înglobată. În prima săptămână de la introducerea sa pe piaţa americană vânzările au fost de aproximativ 600.000 de bucăţi, fiind însă sub estimările analiştilor. Introducerea pe piaţa europeană a avut loc în mai 2010.

iPad-urile sunt fabricate de compania taiwaneză Foxconn.

Între timp şi alţi producători au scos pe piaţă calculatoare portabile de acelaşi gen, care fac concurenţă lui iPad.

La 11 martie 2011 compania Apple a scos pe piaţa americană modelul iPad 2, mai subţire, mai uşor şi cu posibilităţi mai numeroase. Încă în prima zi au fost vândute mai mult de 300.000 de exemplare. Alte 25 de ţări l-au pus în vânzare la 25 martie 2011. Producţia viitoare ar putea fi afectată de Cutremurul din Tōhoku (2011), (Japonia), care a lovit şi compania Toshiba, furnizoarea de memorie pentru iPad.

Cu el se poate printre altele naviga pe Internet fie printr-o reţea fără fir de tip Wi-Fi (WLAN), fie prin reţeaua celulară de telefoane mobile de tip 3G cum ar fi UMTS. Poate fi folosit şi pentru e-mail. Alte scopuri pentru care a fost proiectat iPad-ul sunt: vizualizarea diverselor fişiere media (fotografii, videouri, muzică, hărţi, cărţi electronice ş.a.), jocuri şi crearea de materiale publicabile de factură simplă pentru mass-media şi/sau Internet.

Procesorul iPad-ului se numeşte Apple A4 şi se pare că este fabricat de către compania sud coreeană Samsung. Frecvenţa procesorului de 1 GHz asigură iPad-ului o viteză mare la rezolvarea tuturor sarcinilor interne precum şi la rularea aplicaţiilor.

Memoria de lucru, de tip flash, este oferită în 3 variante: 16, 32 sau 64 GO.

Ecranul este de tip multi-touch (comenzile se dau prin atingerea ecranului într-unul sau mai multe puncte), ceea ce facilitează jocurile sau căutările pe Internet. Are o diagonală de 24,6 cm (9,7 ţoli). În caz de necesitate poate fi folosită o tastatură virtuală, afişată pe ecran, dar există şi o tastatură fizică, ce poate fi cumpărată ca accesoriu separat.

Pe iPad se pot utiliza aproape toate aplicaţiile concepute pentru aparatele iPhone şi iPod touch (numite în engleză „apps”), apărute pe piaţă mai demult, ca de exemplu iBooks ş.a.

Suportă standardul video H.264, adaptat fişierelor video de înaltă rezoluţie (high definition, HD).

Oferă conectivitate prin Wi-Fi, Bluetooth, EDR, şi în plus, pentru modelele 3G: GSM, EDGE, UMTS şi HSDPA. În plus oferă şi funcţionalitate de localizare globală GPS.

Acumulatorii iPad-ului pot funcţiona circa 10 ore cu o singură încărcare.

Printre avantajele acestui dispozitiv nou se numără:

Este un calculator portabil mic şi uşor.
Calitatea imaginilor de pe ecran este extrem de ridicată; ecranul preia foarte fidel toate comenzile date prin atingere (tehnologia multi-touch).
Multitudinea de posibilităţi de conectare la reţele (vezi mai sus la caracteristici) îi conferă o flexibilitate deosebită. Modelul 3G (mai scump) oferă conectivitate fără fir la Internet din orice punct unde există reţea celulară pentru telefonie mobilă împreună cu serviciile necesare.
Durata mare de independenţă cu o singură încărcare a acumulatorilor
Stăpâneşte formatele uzuale de fişiere, ca de exemplu .doc, .pps, .xls, .jpg ş.a.
Pentru iPad există deja peste 1.000 de aplicaţii special concepute[necesită citare], disponibile contra cost în web la www.Apple.com/iTunes. În plus şi circa 150.000 de apps, scrise iniţial pentru iPhone, dar capabile să fie rulate şi pe iPad.
Suportul pentru execuţia simultană a mai multor aplicaţii (engleză multitasking, implementat cu versiunea 4.2)

În ciuda faptului că în prima zi de la lansare au fost vândute peste 300.000 de exemplare[2], iPad nu a fost lipsit de critici, ca de exemplu:

lipsa suportului pentru formatul Adobe Flash pentru clipuri video.
modelul "Wi-Fi" nu poate folosi drept telefon mobil obişnuit (totuşi aplicaţiile web de tip VoIP, cum ar fi Skype, funcţionează)
nu poate capta imagini, deoarece nu dispune de cameră foto/video sau webcam
nu are "ecran lat" (cu proporţia 16:9)
nu dispune de interfeţe de tip USB şi Firewire, şi nici de ieşire video
seamănă de aceea mai curând cu un aparat de tip "appliance" (aparat mai mult sau mai puţin monolitic, nemodular, făcut pentru un scop predefinit), decât cu un calculator "adevărat", programabil, modular şi flexibil la utilizare.


În plus faţă de prima generaţie, iPad 2 mai oferă:

două camere de luat vederi (foto, video), una în faţă şi una în spate
viteză de calcul de până la 9 ori mai mare, datorată noului procesor dual Apple A5 şi procesorului grafic nou
cu 15 % mai uşor (fiind cu 33 % mai subţire)
memoria cache de pe cipul procesorului: 512 MB (dublu decât la iPad-ul iniţial)
senzor suplimentar: giroscop


Creati Apple de-a lungul anilor Iphone

iPhone

iPhone este în același timp un telefon mobil de tip smartphone, un player multimedial și un dispozitiv de comunicație fără fir. A fost anunțat de către Steve Jobs, CEO al companiei americane Apple, Inc., în timpul discursului său de la Macworld Conference & Expo de la 9 ianuarie 2007. iPhone are suport pentru push e-mail, telefonie mobilă GSM, SMS, navigare web. În plus este dotat cu un ecran de tip touchscreen, include funcțiile găsite și la playerele media de tip iPod și rulează o variantă a sistemului de operare Mac OS X, numită actualmente iOS. Capabilitățile iOS sunt un element cheie al succesului pe piață al iPhone-urilor.

Dispozitivul este un telefon mobil de generație 2.5G, quad band, GSM, EDGE. Este echipat cu Wi-Fi (802.11b/g/n) și Bluetooth 2.0, precum și cu o cameră foto de 2 megapixeli. Are suport pentru rotire verticală sau orizontală. iPhone nu are tastatură incorporată; intoducerea informației se realizează prin intermediul interfeței software de tip grafic implementată prin funcționalitatea de sensibilitate la atingere a ecranului.

iPhone a fost lansat în Statele Unite la data de 29 iunie 2007, fiind disponibil în magazinele companiilor Apple (v. Apple Store) și AT&T. La 11 iulie 2008 Apple a lansat modelul „iPhone 3G”, compatibil cu 3G și cu GPS asistant. În România terminalul iPhone 3G a fost lansat la Orange la 22 august 2008, iar în Republica Moldova acesta este distribuit oficial de Orange Moldova începând cu 31 octombrie 2008.

Compania americană Cisco Systems deține marca înregistrată pentru iPhone și vinde o linie de telefoane sub numele (brand-ul) "Linksys"; problema nu a fost complet rezolvată până la momentul anunțului lui Jobs.

Butoane de control externe

Volum 0-14
Ringer / Silent
Power / Lock
Sleep

Dimensiuni fizice

115 x 61 x 11,7 mm
Greutate: 125 grame
Input: prin ecranul multi-touch
Sistem de operare: iOS
Dimensiunea ecranului: 89 mm (3,5 țoli)
Rezoluția ecranului: 320 x 480 px la 160 ppi
Memorie: 4, 8 sau 16 GB

Modul GSM

GSM - Quad-band (MHz: 850, 900, 1800, 1900)

Wireless: Wi-Fi (802.11b/g) + EDGE + Bluetooth 2.0 (doar pentru căști)
Camera - 2,0 megapixeli

Baterie

Lithiu
Până la 5 ore - Convorbiri / Video / Navigare
25 de ore - video

Conectori

conector de iPod cu 30 de pini
conector de 3,5 mm pentru audio și suport pentru microfon
SIM
Speaker și microfon incorporat

Semnificati initiale

Formarea numerelor de telefon prin recunoașterea vocii și navigare web
Acoperirea lentilelor de foto cu un strat rezistent la zgârieturi
Interfață graficü (GUI) cu selectarea icoanelor grafice
Wi-Fi (802.11 b/g) integrat, EDGE și Bluetooth 2.0 cu EDR și A2DP
detectarea poziției prin intermdiul sateliților GPS
cameră de 2 megapixeli
Rulează o variantă de OS X (nu a fost clar cât de diferit de sistemul de operare Apple Mac OS X)
browser web: Apple Safari
un motor pentru widget-uri (nu a fost clar cât de diferit de Mac OS X Dashboard)
Funcționalitatea de redare de muzică, video și foto ca și la iPod, dar pe un ecran de dimensiuni mai mari
funcționalitatea iPod pentru interfața Cover Flow și efecte 3D
interfața grafică deosebită l-a fücut imediat unul din cele mai iubite telefoane mobile din lume.

Între timp (iunie 2010) e disponibilă pe piață a 4-a generație de iPhone.

Apple Store

Apple are cel mai vast magazin online de aplicații pentru telefoane mobile din lume - App Store - cu peste 200.000 de aplicații, acestea înregistrând peste 10 miliarde de descărcări (download) la nivel global. App Store atrage peste 30,5 milioane de download-uri de aplicații zilnic, echivalentul a circa 350 aplicații pe secundă. Prin comparație, magazinul similar al Nokia, Ovi, atrage circa 1,5 milioane descărcări în fiecare zi, echivalentul a 22 aplicații pe secundă

Controverse

În aprilie 2011 doi cercetători din domeniul securității IT au descoperit că sistemele de operare ale aparatelor iPhone, iPad și iPod touch ale companiei americane Apple conțin un fișier care înregistrează detaliat locul în care se află posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani.

Alte surse de încredere indică faptul că aceste date sunt transmise imediat la Apple, în secret și fără știința posesorului, prin rețeaua celulară; Apple le colecționează asiduu începând încă din 2008. În multe țări din lume această activitate este ilegală. Vezi un articol din săptămânalul german Der Spiegel, articol de la la 20 iulie 2010.

Multumiri Wikipedia pentru informatii.
SuTeR^
SuTeR^
Administrator
Administrator

Mesaje Mesaje : 154
Localizare Localizare : Constanta

https://gamehour.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum